Служители на руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) задържаха естонския консул в

...
Служители на руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) задържаха естонския консул в
Коментари Харесай

Руската ФСБ задържа естонския консул в Санкт Петербург

Служители на съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ) задържаха естонския консул в Санкт Петербург Март Льоте, тъкмо когато е получил материали от систематизиран темперамент от руснак, съобщиха пред ТАСС от Центъра за връзки с обществеността на ФСБ, предава БГНЕС.

Спецслужбата акцентира, че ``тази активност е несъвместима със статута на дипломатически чиновник и има очевиден неприятелски темперамент по отношение на Руската федерация``. Към задграничния посланик ще бъдат приложени ограничения в сходство с нормите на интернационалното право, добави ФСБ.

Според интернационалните стандарти дипломатите имат имунитет в страната, в която работят, само че могат да бъдат лишени от правото да останат при положение на нарушаване на закона или враждебни дейности. Както следва от Виенската спогодба, приемащата страна може когато и да е да уведоми изпращащата страна, че ръководителят на задачата или различен дипломатически служащ е личност нон грата и престоят му в страната е недопустим.

``Дойче Веле`` пропомня, че през април а ФСБ задържа украинския посланик Александър Сосонюк в Санкт Петербург, като също го упрекна в приемане на сензитивна информация от съветски жител. По-късно той бе изпъден, което докара до експулсиране на съветски посланик от Киев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР